Само за месец Александър Лукашенко е стопил с 15 процента

...
 Само за месец Александър Лукашенко е стопил с 15 процента
Коментари Харесай

Парите в Беларус свършват

 

Само за месец Александър Лукашенко е стопил с 15 % златните запаси на Беларус, спаднали до сериозните сега седем и половина милиарда $, написа в публично известие на централната им банка. 

Парите започнаха да привършват на фона на съвсем едномесечните митинги. Заради нестабилната обстановка курсът на локалната валута спадна с близо 10 %.

Положението се усложнява, тъй като през 2020 година Беларус е длъжна на върне държавен дълг в размер на 3,6 милиарда $. 

В края на август Лукашенко съобщи, че управляващите ще удържат ситуацията, тъй като бил се договорил за преструктуриране на заема, само че към момента конкретика от Русия няма.

За Беларус тематиката за девалвацията на месната валута е изключително мъчителна, тъй като поради развихрилата се инфлация през 2016-та година на Лукашенка му се наложи да прави деноминация, при която размени 10 000 остарели беларуски рубли с една нова и в този момент сходен ход няма.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Русия продължава със избавителните интервенции за стопанската система на Беларус. Москва ще продава нефтопродуктите, които са създадени от републиката, само че до момента са се осъществили в Литва, съобщи в Москва енергийният министър Александър Новак, представен от РИА Новости. Конкретните количества били разисквани на срещата на министър председателите на двете страни – Михаил Мишустин и Роман Головченко, и ще станат ясни до края на месеца. По този метод Беларус ще понижи загубите от глобите по експорта от Литва и Полша, наложени поради неналичието на народна власт в страната на Лукашенко.  

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР